Vergelijk hypotheken

Je kiest zelf jouw hypotheek, wij regelen de rest
Heldere informatie
100% onafhankelijk

Geen bank bepaalt onze hypotheekadvies

Veel tevreden klanten
Gratis orientiatie gesprek

Kosteloos en vrijblijvend persoonlijk advies

Advies op maat
Ervaar onze expertise

Wij zorgen dat u een weloverwogen beslissing kunt nemen

Samen komen we tot de beste hypotheek

Ons kantoor is onafhankelijk. Dat betekent dat geen enkele bank of verzekeringsmaatschappij kan bepalen welke hypotheek wij u adviseren. Wij onderzoeken de mogelijkheden bij meerdere geldverstrekkers en adviseren die bank of verzekeringsmaatschappij die naar ons oordeel goed past bij uw wensen en behoeftes waar het gaat om de financiering van uw woning.


Jouw hypotheek in 3 stappen:

Stap 1

Gratis oriëntatiegesprek

Overleg met een adviseur om te bepalen wat het beste bij jou aansluit

Stap 2

Hypotheek op maat

We nemen de mogelijkheden met je door en bekijken wat het beste bij je past

Stap 3

Financiering afronden

Wij zullen in combinatie met de bank de financiering afronden

Veelgestelde vragen op het gebied van hypotheken

Ga je je eerste woning kopen, wil je je huidige hypotheek oversluiten met een lagere hypotheeklast of ga je een nieuwe woning betrekken? Wij vergelijken meer dan 40 banken voor je en geven voor elke situatie een passend advies.

Als je goed geïnformeerd wil worden tijdens een eerste afspraak met onze adviseur, dan is het handig als je de volgende informatie beschikbaar hebt:

Recente loonstrook – werkgeversverklaring – legitimatiebewijs – pensioenopgave (als je nu 56 jaar of ouder bent) – informatie over de huidige hypotheek (als je nu ook al een eigen woning hebt)

Bij een hypotheek berekenen met een hypotheek calculator moet je er vooral opletten dat je de juiste gegevens invult. Tevens is het van belang om te weten dat het om een indicatie gaat. In veel gevallen zijn er extra mogelijkheden om een toch het huis van je dromen te kunnen kopen wanneer je bijvoorbeeld niet genoeg verdient. Aanvullend een vrijblijvende afspraak maken wordt dan ook zeker aangeraden.

Twee punten waar je bijvoorbeeld op moet letten zijn:

  1. Tel je winstuitkering, 13e maand, vakantiegeld en structureel overwerk mee in je jaarinkomen
  2. Vul het inkomen van jou en je partner apart in, dit maakt een verschil in de maximale hypotheek

Wil je de huidige hypotheek omzetten naar NHG, dan moet je iets doen om de woning te verbeteren. Als bewijs daarvoor moet je een nieuw taxatierapport laten maken, en hier zijn kosten aan verbonden. Ook hangt het af van de hoogte van de hypotheek.

Daar staat dan onder andere tegenover dat een hypotheek met NHG vaak goedkoper is dan een hypotheek zonder NHG. Banken lopen minder risico op een hypotheek met NHG. Dit betekent vaak dat er een korting gegeven wordt op het rentepercentage van je hypotheek. En dan zou je de taxatiekosten ook weer terugverdienen.

Kosten koper zijn de kosten die bovenop de koopprijs van de woning komen. Deze kosten kunnen bestaan uit:

Overdrachtsbelasting: 2%

De notariskosten, kosten voor het opstellen van de akte van levering en de akte van hypotheek

Taxatiekosten

Eventueel kosten van NHG (1% van het hypotheekbedrag)

Advieskosten

Er zijn zeker nog extra mogelijkheden wanneer je niet genoeg verdient om een huis te kunnen kopen. Als je beschikt over een gedeelte eigen geld, kun je dit inbrengen om een woning te kopen. Beschik je daar niet over dan zijn er nog andere mogelijkheden zoals een starterslening via de gemeente, schenking van ouders of familie, ouders die garant staan óf je koopt de woning via een erfpachtregeling (Duokoop).

Als je je woning verkoopt is het in veel gevallen zo dat je met de opbrengst je hypotheek aflost. In sommige gevallen is het echter mogelijk om de voorwaarden van uw huidige hypotheek mee te verhuizen naar je nieuwe woning. Of dit zinvol en voordelig is, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Wij bekijken dit graag samen met u.

Heb je geen vast arbeidscontract? Er zijn een aantal manieren waarmee je misschien toch een hypotheek kunt krijgen. De mogelijkheden op een rij:

  • Als je geen vast contract hebt, maar wel in loondienst bent, kun je bij je werkgever een intentieverklaring aanvragen. Hiermee verklaart de werkgever dat hij de intentie heeft om bij het aflopen van je tijdelijke contract, deze om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd (vaste dienst).
  • Blijft het een tijdelijk contract, dus zonder intentie van de werkgever, dan bestaat er nog de mogelijkheid om op basis van je inkomen uit de laatste 3 jaren te kijken wat er mogelijk is.

Ook als je uitzendkracht bent, zijn er een aantal mogelijkheden waarbij het toch mogelijk is een woning te kopen.

Een verbouwing kan op verschillende manieren worden gefinancierd: bij het aankopen van de woning in de hypotheek, door middel van het verhogen van je bestaande hypotheek, door een tweede hypotheek op te nemen of door middel van een lening (doorlopend- of WOZ-krediet). De rente over de betreffende lening is fiscaal aftrekbaar, ongeacht welke vorm je hebt gekozen om de verbouwing te financieren.

Bij ons is het 1e gesprek altijd gratis en vrijblijvend, samen met u kijken we wat uw wensen zijn en welke mogelijkheden er dan zijn om dat eventueel voor elkaar te krijgen. De intentie is dat u na afloop goed geïnformeerd hierover de juiste beslissingen kunt nemen.

Je hypotheek oversluiten betekent dat je de huidige hypotheek aflost met geld van een andere, nieuwe hypotheek. Daarna loopt je hypotheek dus bij een andere geldverstrekker. Dit kan verstandig zijn als de nieuwe hypotheek beter aansluit bij je situatie. Ook kan het zijn dat een andere hypotheekverstrekker betere voorwaarden of een aantrekkelijkere hypotheekrente biedt. Of het voor u ook voordelig is kunnen wij pas vertellen nadat we samen met u het één en ander op een rijtje hebben gezet.

Een van de voorwaarden waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor NHG, is dat de koopprijs van de woning niet meer dan 265.000 euro (2018) mag bedragen. Dit bedrag mag je ook niet overtreffen als het gaat om koopsom + meerwerk. De maximale hypotheeksom mag dan 100% van 265.000 euro bedragen (regels 2018). Een overzicht van alle normen en voorwaarden zijn in te zien op  de site van NHG.

Ga je voor zekerheid, dan is de hypotheekrente vastzetten de beste optie. Maar je betaalt hier wel een prijs voor. Hoe langer je de hypotheekrente namelijk wilt vastzetten, hoe hoger de rente is die je betaalt. Je weet dan wel precies wat je maandlasten van de hypotheek zijn gedurende de looptijd van de rentevaste periode.

Bij een variabele rente is er sprake van een koppeling aan de marktrente en stijg en daal je mee met de schommelingen daar van.

Voordelen aflossen hypotheek:

– Door het aflossen van de hypotheek heb je lagere maandlasten.

– Je bent minder gevoelig voor de gevolgen van een hogere hypotheekrente.

– Door het opbouwen van vermogen zal je bij verkoop minder snel een restschuld overhouden.

– Door hypotheek aflossen wordt het vermogen in het huis niet fiscaal belast. Dit in tegenstelling tot het vermogen op een spaarrekening.

 

Nadelen aflossen hypotheek:

-Een van de nadelen bij aflossen van de hypotheek is dat je minder geld beschikbaar hebt.

-Door het aflossen  op de hypotheek is het o.a. zo dat je verzamelinkomen stijgt. Als gevolg hiervan krijg je minder toeslagen en dergelijke waarvoor je in aanmerking kan komen.

– Als je hypotheek gaat aflossen heb je minder vrij geld beschikbaar.

-Nadelen van het aflossen van de hypotheek is ook dat je bij verhuizen de overwaarde in het nieuwe huis moeten stoppen. Dit wordt ook wel de bijleenregeling genoemd.

-Geen / minder hypotheekrenteaftrek. Je schuld wordt immers kleiner, waardoor je ook minder aan hypotheekrente betaalt.

Bij het afsluiten van een hypotheek ga je met de hypotheekverstrekker een wederzijdse verplichting aan. De bank verdient geld door aan jou een hypothecaire lening te verstrekken. Als jij je hypotheek vervroegd aflost, dan betaal je de bank minder rente dan je in eerste instantie had afgesproken. Deze misgelopen rente compenseert de bank door een boete in rekening te brengen

De geldigheid van een getekende hypotheekofferte bedraagt meestal drie of vier maanden. Gedurende deze termijn is de hypotheekrente, net als de overige voorwaarden van de offerte, gegarandeerd. Voor het verstrijken van deze datum, de passeerdatum genoemd, moet je naar de notaris gaan om de hypotheekakte te tekenen.

De meeste hypotheekverstrekkers bieden je de mogelijkheid om de offerte te verlengen. Door de hypotheekofferte te verlengen, heb je de garantie dat het rentetarief en de overige voorwaarden uit de offerte langer geldig zijn. In ruil hiervoor brengt de hypotheekverstrekker vaak wel kosten in rekening, de zogenaamde bereidstellingsprovisie. Er zijn echter ook een aantal geldverstrekkers waarbij het verlengen gratis is! De maximale termijn dat een hypotheekofferte inclusief verlenging geldig kan blijven is 1 jaar!